At skabe vedkommende litteratur til nye læsere

I ‘Stemmer til et stumt fag’ har vii form af en novellesamling med ti noveller om den københavnske plejesektor, skabt ny og vedkommende litteratur for og med social- og sundhedsmedarbejdere ( sosu’er) og deres kolleger.

Det kan virke som en enkeltstående satsning, men metoden kan kopieres og anvendes på alle mulige andre målgrupper, med flere eller færre ressourcer til rådighed og med andre kunstneriske produkter som middel – fx digte, sangtekster eller et teatermanuskript.

En skalerbar model – værktøjer og inspiration
De metoder,  vi har brugt i ‘Stemmer til et stumt fag’, kan anvendes i mange andre sammenhænge. Vi har derfor udarbejdet en vejledning til inspiration, hvor vi deler processen op i konkrete elementer og projekttrin, som kan skaleres op og ned og tilpasses alt efter ressourcer og målgruppe. Vi har også udarbejdet vejledninger, gode råd og værktøjer til de forskellige projektdele.

Kig i menuen: Værktøjer og inspiration

I maskinrummet – detaljeret beskrivelse af projekt
Vi har forsøgt at holde vores modelbeskrivelse og værktøjer så enkle og let tilgængelige som muligt. Til dem der bliver interesseret i flere detaljer om, hvordan vi gennemførte de forskellige ting, har vi lavet en mere udførlig beskrivelse af, hvordan vi gennemførte projektets faser, og hvilke erfaringer vi gjorde os undervejs.

Kig i menuen: I maskinrummet – sådan gjorde vi

Brug af novellesamlingen i plejesektoren
Projektet har givet skønlitterære stemmer til et ellers ofte overset fag: sosu’erne og deres kolleger i plejesektoren. Vi har derfor også samlet et par gode råd til, hvordan man kan bruge novellesamlingen “Så længe jeg skal ind ad din dør” til at få hul igennem til nye målgrupper i plejesektoren.

Kig i menuen: Novellerne